15. lokakuuta 2010

Something old, something new

Pari tuntia sitten kotiuduin Helsingin Kaupunginteatterilta.

Jälleen.

Ei varmasti tarvitse montaakaan kertaa arvata, mitä olin katsomassa.

Wicked = <3

Olimme teatterilla Karoliinan kanssa hyvissä ajoin. 
Siirryttyämme portaat ylös päätin vilkaista illan esityksen näyttelijälistaa. 

Silmäni suurenivat ihmetyksestä.

Maria Ylipään nimi puuttui listasta.

Marian tulisi korvaamaan Raili Ruutu. 

Lievän järkytyksen jälkeen tulimme Karon kanssa siihen lopputulokseen, että pakkohan neidille on antaa mahdollisuus. Elphaban rooli on kuitenkin vaativa ja kaiken lisäksi näytös oli loppuunmyyty. Itse olisin ollut jo vähemmästäkin pyörtymispisteessä.

Esitys alkoi ajallaan. Odottelin hieman epäilevästi Railin saapumista lavalle. Pian neiti sinne ilmestyikin ja ei mennyt kauaakaan, kun huokaisin helpotuksesta. 
  
 Railihan oli LOISTAVA Elphaba!

Raili on upea näyttelijätär, karismaattinen ja omaa todella hienon äänen.
Loput esityksestä menikin sitten normaaleissa merkeissä eli nautin kaikesta täysin rinnoin! Tietenkin odotin Elphaban lauluja mielenkiinnolla ja olin varmasti hieman kriittisempi niitä kohtaan verrattuna aikaisempiin kertoihin, mutta onneksi Raili veti ne kaikki kunnialla kotiin. Hän on täysin samaa tasoa, kuin monien muiden Wicked-produktioiden vaki-Elphabat.

Hmm, voisin varmaan sanoa pari sanaa muustakin näyttelijäkunnasta:

Anna-Maija Tuokko on IHANA. Piste.

Anna-Maija Tuokko / Wicked (Helsingin Kaupunginteatteri) © Tapio Vanhatalo

Tuukka Leppäsen roolisuoritus Fiyerona iski nyt 3. kerralla enemmän kuin aikaisemmin. Tuukan äänenhallinta on huippuluokkaa, hän osaa tanssia ja vielä näytelläkin. Mikäs sen hienompaa!

Anna-Maija Tuokko, Tuukka Leppänen & Antti Lang / Wicked (Helsingin Kaupunginteatteri) © Tapio VanhataloUrsula Salo esittää todella herkullisesti Madame Morriblea. Ei mitään pahaa sanottavaa!

Ursula Salo / Wicked (Helsingin Kaupunginteatteri) © Tapio Vanhatalo


Loppuaplodien aikana Raili sai suurimmat suosionosoitukset, enkä sitä yhtään ihmettele. Ei voi kuin nostaa hattua neidin ilmiömäiselle suoritukselle! Oli sydäntä lämmittävää katsoa Railin saapumista lavalle useamman kukkakimpun kera yleisön ja muun näyttelijäkaartin hurratessa.

Mahtava ilta siis. Jälleen.

Tietenkin välillä tuli Mariaa ikävä, mutta tiedänpähän nyt tulevaisuuden varalle, että ei tarvitse pelätä täyttä fiaskoa Marian ollessa poissa.

Ai mitä, aionko käydä katsomassa 
Wickedin uudestaan?

Arvatkaa toki vain <3

Otin muuten tällä kertaa pari kuvaa itse salistakin:


Ihmemaa Ozin kartta. Peittää lavan ennen esitystä, on muuten iso.


Ison salin ihanat verhot.

Until next time...

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Löysin sattumalta tieni blogiisi kuvahaun kautta, ja oli mukava huomata, että joku muukin on innostunut Kaupunginteatterin Wicked-versiosta. ;) Kävin katsomassa musikaalin kahteen kertaan, sillä olin kovasti odottanut Maria Ylipään livenä näkemistä (ihastuin hänen ääneensä jokunen vuosi sitten, kun satuin hänen lauluaan kuulemaan), mutta yllättäen ensimmäisellä kerralla Raili Ruutu olikin tuuraamassa häntä, mikä oli minulle aluksi pienoinen pettymys. Mutta olen täysin samaa mieltä kanssasi: hänhän suoriutuikin roolista aivan erinomaisen hyvin ja varmasti näytteli sitä erityisellä innolla kerrankin päästessään todistamaan kykynsä. Todella positiivinen yllätys! Toivotaan että pääsemme kuulemaan myös häntä jatkossakin, ehkä jopa päärooleissa. Hän sai myös 19.11. valtavan kukkakimpun ja yleisöltä sekä muilta näyttelijöiltä todella suuret aplodit. Mielestäni juuri hänen tulkintansa laulusta "Ei koskaan enää hyvää" oli aivan mykistävän upea, ja näyttivätpä kaikki muutkin olevan samaa mieltä. Mahtaakohan se olla heti "Defying Gravityn" viimeisten nuottien jälkeen koko musikaalin vaativin laulu..?
  Kävin juuri katsomassa Wickedin toiseen kertaan, sillä halusin vielä kuitenkin nähdä Maria Ylipään Elphaban roolissa. Ja olihan se sen arvoista. Hänellä on kyllä yksi Suomen kauneimmista äänistä. ;) Myös Anna-Maija Tuokko ja Tuukka Leppänen ovat kyllä niin hienoja ja taitavia esiintyjiä, että kerrankin suomalaisen musikaalin voi sanoa olevan samalla tasolla kuin Broadway/West End -versiot. Näin Wickedin myös Lontoossa, mutta valitettavasti Kerry Ellisin lähdön jälkeen. Täytyy sanoa, että vaikka tietyt sanaleikit ja vitsit toimivatkin paremmin englanniksi, silti pidin Kaupunginteatterin produktiosta enemmän juuri esiintyjien energian ja keskinäisen kemian takia.
  Olisi kyllä hienoa päästä vielä viimeistä näytöstä todistamaan, mutta saa nyt nähdä... ;)

  ps. Anteeksi, jos tämä tuli nyt moneen kertaan, mutta nettisivu vähän temppuili kanssani...

  VastaaPoista
 2. Tervehdys!

  Ihanaa, kun muita Wickediin hullaantuneita faneja putkahtelee esiin päivittäin! :)
  Kyllä, Raili Ruutu veti kyllä aivan mahtavan roolisuorituksen, vaikka ennen esitystä epäileväinen olinkin asian suhteen :) Mutta kyllä se Maria kuitenkin omistaa niin täysin roolinsa Elphabana <3

  Olisi ihanaa nähdä alkuperäinenkin versio Wickedistä, vaikka epäilenkin, että juuri tämän Suomen version käsittämättömän hienon henkilökemian takia se ei tule yltämään samalle tasolle.

  Ehdottomasti vain mukaan viimeiseen esitykseen, sinnehän voisi melkein jotain fanikokoontumista järkätä, kun niin monet ovat sinne tulossa ;)

  VastaaPoista